Jaarverslagen:

Jaarverslag 2016-2017

Jaarverslag 2015-2016

Jaarverslag 2014-2015

Jaarverslag 2013-2014

Jaarverslag 2012-2013  

Jaarverslag 2011-2012  

Jaarverslag 2010-2011

Jaarverslag 2009-2010

Geschiedenis

In 1979, in een zotte bui, stichtte Walter Van Linden de turnkring in Schelle.
Walter was pas overgeplaatst van de vrije school in Zandvliet naar de gemeenteschool te Schelle.
In Zandvliet had hij de turnkring Aktiva gesticht, dus moest er ook maar één in Schelle komen. De gemeenteschool in Schelle was toen nog een klein schooltje met oude gebouwen. Walter was er nog op school geweest en toen was het ook al een oude school.
De oude schoolgebouwen werden afgebroken en er kwam een spiksplinternieuwe met een kanjer van een turnzaal. Voorlopig huisde de turnkring nog in het oude gemeentehuis en later in het benedenzaaltje van de sporthal. Veel meer dan grondoefeningen, handstand en radslag werd er toen nog niet gedaan.
In de begin jaren ‘80 konden we dan in ons groot turnpaleis. Als je weet waar we voorheen turnden was de nieuwe zaal wel het neusje van de zalm.
Toen kwam er een nieuw probleem nml: een naam voor onze vereniging.
Maar dat was vlug opgelost: in die periode gingen de pedagogische vergaderingen over creativiteit, alles en nog wat draaide er rond, iedereen had er de mond vol van, iedereen deed er iets aan, ook diegenen die er niets aan deden.
Dus naar analogie met Aktiva werd Creativa geboren. Nu nog de aansluiting met de VTL en we waren nen echte kring.
Aanvankelijk werd er enkel recreatief geturnd. Maar onze trainer was niet te stoppen en de meer getalenteerden van de gemeenteschool oefenden ’s middags en tijdens de speeltijden.
Met zoveel trainingen ging de kwaliteit van de gymnasten goed vooruit en begonnen we aan wedstrijden mee te doen.
En, dat eerste jaar kregen we er goed van langs, maar we lieten ons niet doen.
Eerst een beetje leergeld betalen, en dan boenk…erop los in de minitrampoline en in de tumbling.
Creativa was niet meer te stoppen.
In 1981 organiseerden we reeds de eerste provinciale kampioenschappen.
Kunt ge u voorstellen in de zaal van de gemeenteschool, wedstrijd + publiek + turners?? De zaal waar nu de oefenstonden doorgaan.
Van ’81 tot ’88 gingen hier dus de gouwkampioenschappen door tot de zaal echt te klein werd.
Ondertussen hebben we terug aangeknoopt met de traditie en  organiseerden we terug, nu weliswaar in de sporthal.
En je kon onmiddellijk zien dat we ervaring hadden, want het werd een ongelooflijk succes. Perfecte organisatie, werd er op de GymFed verteld.

Zoals reeds vermeld moesten we in 1981 nog veel leergeld betalen, maar vanaf 1982 werd er volop gewonnen, weliswaar enkel provinciaal. Op Vlaams en nationaal vlak kwamen we toen nog tekort.
Er werd ook gestart met een afdeling artistieke gymnastiek meisjes.
Meisjes als Wendy Giebens, Katleen Van de Voorde, Sandra Osier, Evi Van Linden, Inge Roovers waren op provinciaal en Vlaams niveau toppers.
De ploeg in het blauwe maillootje en met het spierwitte trainerspak stond hoog aangeschreven.
Maar toch bleef de sterke kant van Creativa tumbling en minitrampoline.
En de successen konden dan ook niet uitblijven.
Daar Walter in beide turnkringen, Aktiva en Creativa les gaf en jurylid was, bleek het eenvoudiger om de wedstrijdgymnasten uit beide verenigingen onder Aktiva te laten springen.
 
In 1989 werd Evi Van Linden Vlaams en Belgisch kampioen en selecteerde ze zich in 1990 voor de WAG, de wereldkampioenschappen in leeftijdscategorieën in Dillenburg Duitsland
Vanaf dan was de wagen echt aan ’t rollen. Je kan bij “Uitslagen” alle Vlaamse en Belgische titels van onze gymnasten nog eens nalezen.
De provinciale titels zijn niet vermeld, want dat zou ons te ver leiden.
Toppers als Evi en Wim Van Linden, Dave Van Ingelghem, Leen De Gryze, Wim en Wouter Robijn, Tim Busschots, Wim Clippeleyr, Leon Dils, Roeland Van den Bergh,  Joeri Binet, Noah Houbrechts zullen voor altijd in de analen van onze kring gegrift staan.
Van het kleine kringetje uit 1979 zijn wij geëvolueerd naar een sterke kring, die alle jaren mee het schoon weer bepaalt in de Gymnastiek Federatie en daar zijn wij ook bijzonder trots op.
Onze trainers zorgen ervoor dat uw kinderen op niveau getraind worden. Onze kring beschikt over het allernieuwste materiaal en we zorgen dat alle trainingen op de veiligste wijze kunnen doorgaan. Noodzakelijke aankopen worden dan ook onmiddellijk uitgevoerd. We streven er ook naar dat alle hoofdtrainers en trainers gediplomeerd zijn.

In het jaar 2009 ging onze vereniging van feitelijke vereniging over naar VZW. Dit is één van de vereisten om het kwaliteitslabel (Q4Gym) te behalen. Om deel te nemen aan de competities van GymFed is het behalen van een kwaliteitslabel een noodzaak. Creativa behaalde dit label in 2011, 2015, 2019 en in 2023.

Scroll Top