Creativa > Disciplines
Disciplines

Recreatiegym 

Tijdens de lessen recreatieve gym worden meerdere disciplines uit het grote gymnastiek jargon beoefend. Het opzet tijdens deze lessen is bewegen en vreugde beleven aan dit bewegen.
In onze kring kan je starten vanaf 4 jaar. Tijdens de kleuterlessen wordt vooral de algemene bewegingsvaardigheid (lopen, huppen, springen, hinken, rollen, draaien, klauteren, zwaaien, kruipen ed) geoefend. Dit betekent dat echte gymnastische bewegingen hier nog niet aan bod komen.
Vanaf de leeftijd van 6 jaar wordt er gestart met het specifieke aanleren en oefenen, weliswaar nog onder beperkte vorm.
Bij de oudere gymnasten ligt de nadruk meer op de technieken.
Bij de recreatieve gym is iedereen welkom. Er is geen specifieke voorkennis vereist
Jongens en meisjes turnen samen in de onderscheiden leeftijdsgroepen.
Kledij: donkere short + T-shirt van de club, te verkrijgen bij de leiding + gympantoffels met soepele zool.

Tumbling

Tumbling is een zeer explosieve tak binnen de gymnastiek met een zeer hoog spektakelwaarde. Zeer snelle duizelingwekkende sprongen worden na elkaar uitgevoerd op een 26 meter lange tumblingbaan. Deze bestaat uit een constructie van glasvezelstaven met daarboven een lange mat. De glasvezel staven zorgen voor dat beetje extra sprongkracht waardoor een wereld aan nieuwe acrobatische bewegingen open gaat.
Een tumblingreeks bestaat uit een opeenvolging van flikflakken, tempen, salto's, schroeven en meer. Zowel de afwerking als de moeilijkheid worden in rekening gehouden.
Wie zijn grenzen wil verleggen en de kick wil die de beste rollercoaster ter wereld je niet kan bieden moet zeker eens tumbling proberen!

In Creativa kan je tumblen op alle wedstrijdniveaus (ABCD) tot zelfs op het internationaal niveau.

Acrogym

Acrogym is een combinatie van sprongen, sierlijke bewegingen, kracht oefeningen en piramides. Evenwicht, lenigheid,snelheid, kracht,... zijn slechts maar enkele belangrijke zaken binnen deze sporttak.Deze vorm van gymnastiek doet men steeds in groepvorm. Men kan per 2, 3 of zelfs voor de heren met 4 werken.Zoals gezegd is evenwicht een zeer belangrijke factor voor het maken van ingewikkelde piramides. Maar tevens zorgt het ook voor een zeer creatieve en inbreng van de gymnasten. Samen kunnen ze zoeken naar nieuwe, spectaculairdere en moeilijkere houdingen.

Als startende acro-vereniging beperken we ons tot het C en D-niveau met de nadruk op demo gericht werk (turnen, dans, acro en tumbling)

Aerobics

Dit zijn snelle, krachtige bewegingen op muziek. Als dit jouw ding is, dan is aerobics zeker iets voor jou! Op een razendsnel tempo met knallende beats worden kracht, lenigheid en snelheid gecombineerd tot een mooie oefening. Aerobics is een mix van dans en gymnastiek dat een groot uithoudingsvermogen vraagt, maar zeer leuk en uitdagend is om te doen. Deze discipline kent een groot succes onder jong en oud! Momenteel werken we met 2 groepen een wedstrijdgroep en een recreatieve groep met gymnasten van diverse leeftijden.


Dans/HipHop

Of je nu al veel danservaring hebt, of je eerste passen nog moet zetten, hiphop biedt je iedere week een toffe les op de beste en leukste beats.
In onze Hiphoplessen leggen we de nadruk op het aanleren van basispasjes en choreografieën, verbeteren van motorische vaardigheden, ook lenigheid komt aan bod.